Nederlands   |    Français

logo header logo header logo header logo header logo header

Historiek

Het bedrijf “Bovin Beton & Natuursteen” in Kortenaken begon aanvankelijk als een eenmanszaak, voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Emile Bovin startte als stukadoor, maakte kleine betonproducten en verkocht bouwmaterialen op kleine schaal in de Schoolstraat. Na de oorlog werd de fakkel overgenomen door Georges, Alfred en René. In die periode werd het gamma bouwmaterialen sterk uitgebreid, net als de eigen betonproductie: afsluitingen in beton, metselblokken, betonbuizen, septische putten en zomeer. Tevens werden een aantal mensen in dienst genomen voor het gieten van trappen en dorpels in beton én voor het bewerken van natuursteen.

Stilaan ontstond er plaatsgebrek. Dat kon worden opgevangen door in 1968 de terreinen van een failliete houtzagerij op te kopen aan de Tiensestraat en er een betonfabriek te bouwen. In die moderne vestiging worden op grote schaal betonproducten vervaardigd, bestemd voor aannemers en particulieren, onder meer klinkers, boordstenen, watergreppels, betontegels en rioolbuizen van diameter 30 tot 100 cm in ongewapend en staalvezelbeton. Later werd ons gamma uitgebreid met oa. inspectieputten, opvangputten, kokers, grachtelementen en keerwanden. Kortom wij beschikken over een totaalpakket van materialen voor aannemers en particulieren.

De oude vestiging in de Schoolstraat hebben we vernieuwd tot een moderne steenkapperij waar grafzerken, brievenbussen, omlijstingen en dorpels voor deuren en vensters, dekstenen, trappen, sierschouwen, tegels, bekledingen van gevels en schouwen, tabletten voor badkamers en werkbladen voor keukens tot onze specialiteit behoren. Onze grootste troef is onze decennialange ervaring in het maken van maatwerk in natuursteen. Deze natuursteen wordt rechtstreeks vanuit de groeves geleverd zodat we steeds beschikken over hoogkwalitatief arduin, graniet, marmer... Samen met ons team van ervaren steenkappers maken we mooi afgewerkte en stevige producten.

In 2010 wordt Bovin Beton & Natuursteen overgekocht door Luc Lemmens. Luc wenst verder te bouwen op de meer dan 50 jaar lange ervaring en is sterk toekomstgericht. In 2011 kocht hij zusterbedrijf Tubobel op. Zo wordt het gamma van Bovin Beton & Natuursteen uitgebreid met gewapende buizen, doorpersbuizen, opzetringen, moderne inspectieputten en een maatwerkafdeling voor grote elementen in prefabbeton. Hiervoor verwijzen wij naar de desbetreffende website waarvan een link op deze pagina.

Wanneer u vragen heeft over onze producten, mag u ons altijd contacteren. U kunt alvast een kijkje komen nemen in onze toonzaal met onze mooie toontuin. De openingsuren van onze toonzaal en burelen kan u op de contactpagina terugvinden. Onze toontuin kan men op elk moment bezoeken. Wanneer u niet weet waar we gelegen zijn, kan u ons altijd terugvinden op het kaartje van onze contactpagina. U kunt op dit kaartje inzoomen om meer details te zien en verschuiven met de muis om zo de beste route te bepalen van u thuis tot bij ons.

Bovin Beton & Natuursteen.
Uw specialist in riolering, bestrating en natuursteen!
DE oplossing voor elk studiebureau, elke aannemer, architect en particulier.

 

© 2014 - 2022  All web projects